Meteen naar de inhoud

Over dragen

Baby's willen gedragen worden

Het liefst zijn baby’s bij jou. De hele dag door. Bij je in de buurt en lekker tegen je aangeplakt. Door te dragen kun je hier gemakkelijk op in spelen. Verwen je je baby hier dan niet mee? Absoluut niet! Het is hun natuur, een oerinstinct. Een baby heeft jou nodig om te overleven. Hij kan zich zo lekker warm houden en jij kan snel reageren op zijn behoeftes. Je merkt wanneer je draagt bijvoorbeeld heel snel wanneer je kleintje weer honger krijgt.

Je ziet het ook aan de reflexen van een baby. Wanneer je een baby optilt, doet hij automatisch zijn beentjes in de spreid-hurkhouding. De spreid-hurk reflex. Met zijn grijpreflex laat hij zien dat hij zich graag aan je wil vasthouden. Wanneer je je baby op de juiste, ergonomische manier draagt zit hij mooi in de spreid-hurkhouding bij jou in de drager en draagt hij actief mee. Voor je kindje dus een hele natuurlijke houding.

Ergonomisch dragen, waarom zou je?

Het dragen van je kindje heeft tal van voordelen, zowel voor je kindje als voor jezelf. Zo is het natuurlijk erg praktisch. Je hebt je handen vrij. Het eerste wat ik deed toen ik had geleerd om mijn dochter te dragen, was haar in de doek knopen en een boswandeling maken met de hond. Wat een gevoel van vrijheid ineens!
Daarnaast wijzen onderzoeken ook uit dat kinderen die regelmatig gedragen worden minder huilen en gemakkelijker slapen. Én het heeft een positief effect op de borstvoeding.
Ook voor de lichamelijke ontwikkeling van je kindje kan het veel moois betekenen. Wanneer je kindje goed ergonomisch gedragen wordt in een doek of drager heeft dit bijvoorbeeld een positieve uitwerking op de heupontwikkeling.
En zo zijn er nog veel meer voordelen van dragen! Boek je een consult bij mij, dan vertel ik je er graag meer over!