Meteen naar de inhoud

Over mij

[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_column_text]Ik ben Hinke Jager en woon vlakbij Joure. Sinds maart 2019 ben ik moeder van een dochter. Al tijdens mijn zwangerschap wist ik dat ik graag wilde dragen, maar ik had werkelijk geen idee hoe. Wel had ik in mijn enthousiasme een doek aangeschaft en dacht dat ik het wel kon leren via Youtube… Dat viel even tegen. Maar gelukkig waren daar mijn broer en schoonzus met een bijzonder kraamcadeau, ik kreeg een draagconsult. En sinds de dag dat ik heb leren dragen is er bijna geen dag voorbij gegaan dat ik onze dochter níet heb gedragen. Ik vond het een uitkomst, kon weer met de hond naar het bos, het huishouden doen terwijl mijn dochter lekker in de doek lag te slapen. Ook drukkere gelegenheden doorstond ze vaak slapende en had zo geen last van alle prikkels.
En daarbij hadden wij hier eigenlijk nooit een huilende baby. Wanneer ze het aan het einde van de dag even niet meer zo goed kon vinden knoopte ik haar in de doek en gingen we een blokje om. Vaak waren we de oprit nog niet af en sliep ze al. (Heel vaak dacht ik: ‘Hoe doen ouders dit die hun kindje niet dragen’? )
Ik was zelf zo enthousiast over de effecten die ik merkte naar aanleiding van het dragen dat ik me steeds meer ben gaan inlezen en verdiepen hierin. En ontdekte zo dat het nog veel meer positieve effecten heeft dan alleen de praktische kant die ik ervaarde. Ik besloot hier iets mee te gaan doen.
In september 2019 heb ik de opleiding tot draagconsulent bij Liefdevol dragen gedaan. En van daaruit is Mae-dragen ontstaan (onze dochter haar tweede naam is Mae).[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]